Öntözőrendszer alkatrészek ajánlása

Fontos tudnunk egy öntözőrendszer kiépítésénél, hogy milyen öntözőrendszer alkatrészek illeszkednek pontosan egymáshoz és mit akarunk mihez telepíteni.  Az sem mindegy, hogy mekkora terhelhetőségű elemeket mekkora terhelhetőségű elemekkel párosítunk, hogy a rendszer strapabíró legyen és hosszútávon megbízható. Nem mindegy például, hogy egy adott víznyomást elbíró KPE csőhöz milyen víznyomást elviselő KPE idomot kapcsolunk és hogyan illesszük össze a rendszerünket.

Az öntözőrendszer alkatrészek kiválasztásánál érdemes mindenképpen a szakemberek véleményét kikérni, hogy minél naprakészebb, hatékonyabb és ár-érték arányban a legmegfelelőbb rendszert kapjuk kézhez. Vannak egyes öntözőrendszer alkatrészek forgalmazásával foglalkozó szaküzletek, webshopok és áruházak, ahol például ingyen öntözőrendszer tervezést is kapunk. Ilyenkor a profikra bízzuk az egész felmérést és tervezést, akik kezünkbe adják álmaink kertjének a kulcsát.

Biztosan van elképzelésünk arról, hogy mit szeretnénk. Milyen kertet, milyen növényeket, esetleg kerti tavat, ha megengedhetjük magunknak, akkor egy kisebb röplabda pályát, vagy medencét. Ilyenkor mindig figyelembe kell venni a talajszinteket, a növények elhelyezkedését és a beépítettséget. A kert és telek formája és fizikai méretei sokat nyomnak a latba. Az a szerencsénk, hogyha a profikra bízzuk a tervezést, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a legmerészebb álmaink is megvalósíthatóak. Persze ez sokszor pénztárcafüggő és időigényes is lehet.

Olyan megoldásokban is lehet gondolkozni, hogy esetleg nem a hálózati vízrendszerről szeretnénk megoldani az öntözést, hanem egy saját kutat fúratnánk magunknak. Ilyenkor is fontos, hogy a megfelelő szakemberekkel dolgozzunk együtt. Nekem személyes tapasztalatom, hogy gyermekkoromban kutat szerettünk volna fúrni a kertünk végébe, oda azonban a föld mélyén levő pala kőzet miatt ez nem volt lehetséges. Erről persze időben nem tájékoztattak minket a kútfúrók, akik a munkát elvégezték, majd mikor benyújtották a számlát, hogy a munka ennyibe és ennyibe került, vizet azonban sajnos nem tudták elérni ilyen és ilyen okok miatt. Ebből persze hosszú pereskedés lett, mivel sok százezer forintról volt ekkor már szó.

öntözőrendszer alkatrészek

Öntözőrendszer alkatrészek minősége

Fontos tehát, hogy minőségi öntözőrendszer alkatrészek kerüljenek kiválasztásra és a profikra bízzuk azoknak az egymáshoz illesztését. A legkiválóbb márkák ma a piacon a Hunter és a Rain Bird, ha ezeket választjuk, biztosan nem fogunk mellé lőni a vásárlással.
Mindemellett pedig azt is megtehetjük egyes szakáruházakban, hogyha magunk szeretnénk megoldani a tervezést és telepítést, ingyenes szaktanácsadást kérünk, a rendszer bármely részét illetően.

Köszi ha megosztodShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn